Επιστολή Σλαβικής Διασποράς στη Γερμανίδα Καγκελάριο


Οι Σλάβοι μετανάστες προτρέπουν την Άνγκελα Μέρκελ να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Νοέμβριος 24, 2013.

Η Ενωμένη Σλαβική Διασπορά των Σκοπιανών, απέστειλε επιστολή προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, από την οποία ζητά να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το συνταγματικό όνομα τους, αναφέρει η Deutsche Welle στη σλαβοσκοπιανή γλώσσα.


Στην επιστολή που έχει ημερομηνία 22 Νοεμβρίου, τονίζεται ότι «δαπανάται άσκοπος χρόνος για διαπραγματεύσεις  και καλούμε τη γερμανική κυβέρνηση να αναγνωρίσει την FYROM με το συνταγματικό της όνομα».

Η Σλαβική Διασπορά σημειώνει ότι επιβάλλεται στο λαό των Σκοπίων άδικη μεταχείριση από τη διαμάχη για το όνομα.

«Παραβιάζονται τα δικαιώματα των Σλάβων στην Ελλάδα»

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι  η Γερμανίδα Καγκελάριος «έχει καθήκον να καλύψει σημαντικά θέματα, όπως είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα των Σλάβων στην Ελλάδα» και προς επίρρωση των προτάσεων  παρατίθενται εκθέσεις του ΟΗΕ και του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο κατέγραψε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Σλάβων στην Ελλάδα.

Αναφέρεται, ακόμη,  στην επιστολή προς την Μέρκελ, ότι η Ελλάδα δεν ακολουθεί σταθερές αρχές και ότι παρά την επίτευξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, την αλλαγή της σημαίας του κράτους και του Συντάγματος της χώρας «η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει τη συμφωνία αυτή και να αγνοεί την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης».
Σημειώνεται, επίσης, ότι η Ελλάδα προσπαθεί να εκβιάσει το κράτος των Σκοπίων, να αλλάξει το συνταγματικό του όνομα και την ταυτότητά του.
Η Ένωση Σλαβικής Διασποράς ευχαριστεί την Μέρκελ για «την δέσμευσή της να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση» και το «μέγιστο ενδιαφέρον που δείχνει για τα Σκόπια».

Επιφυλακτική η Γερμανία στη διαφορά

Η επιστολή  της Ένωσης των Σλάβων των Σκοπίων έρχεται κατόπιν της πρόσφατης συνάντησης της Μέρκελ με τον μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.

Ένας από τους εκπροσώπους της Σλαβικής Διασποράς στη Γερμανία, ο Γκότσε Περόσκι, ο οποίος εργάζεται στη Γερμανία στο Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης, είπε στην Deutsche Welle, ότι είναι σημαντικό να γνωρίζει η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ τις απόψεις  των μεταναστών από το κράτος των Σκοπίων.

Ο Περόσκι είπε ότι επειδή τα γερμανικά θεσμικά όργανα υποχρεούνται να απαντούν σε κάθε επιστολή  «η γερμανική κυβέρνηση θα απαντήσει με βάση τις προηγούμενες θέσεις της, ότι, δηλαδή, αναγνώρισε τα Σκόπια ως FYROM,  και περιμένει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων Σκοπίων Ελλάδας».

Ο Περόσκι πρόσθεσε ότι πέρα από την επιστολή αυτή, οι εκπρόσωποι της Σλαβικής Διασποράς των Σκοπίων επιδιώκουν να συναντηθούν με εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης και του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Σκοπός μας δεν είναι η αποστολή επιστολών αλλά να γίνουν συναντήσεις για γίνει πληρέστερη εξήγηση των θέσεων μας», είπε.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr