Σκόπια: Πέθανε ο εμπνευστής της «Δημοκρατίας της Παιονίας»


Νοέμβριος 14, 2013.

Σκόπια.

Ο πρώην υπουργός για τη Βόρεια Ελλάδα, Νικόλαος Μάρτης, πέθανε σε ηλικία 98 ετών στην Αθήνα, ήταν αυτός που πρότεινε για τη χώρα μας να ονομασθεί «Δημοκρατία της Παιονίας».

Ο Μάρτης στην πολιτική του σταδιοδρομία διετέλεσε Γραμματέας Εμπορίου, Υπουργός Βιομηχανίας και Υπουργός Βόρειας Ελλάδας.

Ωστόσο, είναι πιο γνωστός από το βιβλίο του « Η πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας» που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών και το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» και έχει μεταφραστεί σε τρεις γλώσσες.

Στο βιβλίο ο Νικόλαος Μάρτης υποστηρίζει ότι «οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες και, κατά συνέπεια, ο πολιτισμός της Αρχαίας Μακεδονίας είναι μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς  της Ελλάδας».

Με το θάνατο του Ν. Μάρτη, τα ελληνικά ΜΜΕ, τονίζουν ότι όταν από τον Οκτώβριο του 1955 έως τον Ιανουάριο του 1956 υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας στο Υπουργείο της Βόρειας Ελλάδας μελέτησε το «Μακεδονικό Ζήτημα».

Κατά τη διάρκεια εκείνου του χρόνου με τις δραστηριότητές του στο εσωτερικό και το εξωτερικό ‘συνέβαλε σημαντικά στην αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με την ιστορία της Μακεδονίας’, σημειώνει χαρακτηριστικά η σλαβική των Σκοπίων, Ούτρινσκι.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr