Ίδρυμα Δημοσιογράφων και Συγγραφέων: «Ο Ερντογάν άλλαξε μετά το 2011»



Δεκέμβριος 30, 2013.

Τουρκία.

Η διαφθορά και η δωροδοκία άρχισε μετά την αύξηση της έντασης μεταξύ του κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης- ΑΚ και του θρησκευτικού ηγέτη Fethullah Gülen,αναφέρει η δημοσιογραφική κοινότητα που είναι γνωστή ως «Ίδρυμα Δημοσιογράφων και Συγγραφέων».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  η δημοσιογραφική κοινότητα δεν μπορεί να εξηγήσει, επακριβώς,  την εχθρότητα μεταξύ του κόμματος ΑΚ και του Hizmet- κίνημα του Γκιουλέν.

Αλλά, εντοπίζεται στην αλαζονεία του Τούρκου πρωθυπουργού μετά τη νίκη του στις εκλογές του 2011, όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε διαχωρισμό των εξουσιών, παρενέβη στη Δικαστική Εξουσία και εξέφραζε αυταρχικές τάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναφερόμενου ιδρύματος (Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ).

Οι ανησυχίες του θρησκευτικού κινήματος άρχισαν με την επιβράδυνση της διαδικασίας προσχώρησης της Τουρκίας στην ΕΕ, τη διάβρωση στη δημόσια διοίκηση, το διαχωρισμό των εξουσιών και την προσπάθεια αλλαγής του πολιτειακού συστήματος της χώρας. 

Επιπλέον, παρατηρήθηκαν φαινόμενα μείωσης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, περιορισμός της ελευθερίας του Τύπου, αποδυνάμωσης του έργου της Δικαιοσύνης και τελευταία έντονα σημάδια αυταρχισμού, σημειώνει το δημοσίευμα.

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr