Ιδρύθηκε ‘Ομοσπονδία Κούρδων Βουλευτών’


Δεκέμβριος 31, 2013.

Άγκυρα.

Μια νέα πολιτική δομή με την επωνυμία «Ομοσπονδία Κούρδων Βουλευτών» ιδρύθηκε  με σκοπό  την ένωση όλων των Κούρδων βουλευτών που δραστηριοποιούνται σε διάφορα μέρη και στα τέσσερα τμήματα του Κουρδιστάν: Τουρκία, Ιράν, Ιράκ, Συρία και στις ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Milliyet» η πρωτοβουλία αυτή, η οποία  θα προκαλέσει αναμφίβολα έντονη συζήτηση, ξεκίνησε  από το μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου των βουλευτών στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, Χαλίλ Ιμπραχίμ.

Μάλιστα ο εμπνευστής της Ομοσπονδίας, θα επισκεφθεί σύντομα την πόλη Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας.

Οι πρώτες εντυπώσεις των Κούρδων βουλευτών του τουρκικού Κοινοβουλίου που ανήκουν στο κόμμα της  Ειρήνης και Δημοκρατίας, είναι θετικές.

Θετική απήχηση είχε και στο Ιράν από τους Κούρδους καθώς και στις ευρωπαϊκές χώρες.

Προγραμματίζεται, κατά την τρέχουσα περίοδο, να κληθούν Κούρδοι βουλευτές από την Τουρκία, το Ιράν και τη Συρία στο ιρακινή πόλη Ερμπίλ για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη σύνθεση της Ομοσπονδίας και τον μηχανισμό λήψης αποφάσεων.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr