Η Κίνα ενδιαφέρεται για λιμάνι στην Αλβανία


Ιανουάριος 19, 2014.
Τίρανα.
Αντιπροσωπεία  του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, με αρμοδιότητα τις εμπορικές δραστηριότητες με την Ευρώπη, επισκέφθηκε το λιμάνι Shengjin (Αγίου Ιωάννη) στην περιοχή της Lezha για να διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών.


Η επίσκεψη έγινε μετά την ανακοίνωση της αλβανικής κυβέρνησης για την παραχώρηση του λιμανιού.

Η κινεζική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το διευθυντή του λιμανιού, Gjovalin Tusha, με τον οποίο συζήτησαν το σχέδιο λιμενικής πρόσβασης της Κίνας στην Αδριατική.

Το έργο έχει προγραμματισθεί να κατασκευασθεί ένα μίλι από το παλαιό λιμάνι και θα έχει χωρητικότητα 60 εκατομμύρια τόνους φορτίου και πρόσβαση σε πλοία χωρητικότητας 500 χιλιάδων τόνων.

Την κινεζική αντιπροσωπεία συνόδευσε η υφυπουργός Οικονομίας, Brunilda Pascali, η οποία δήλωσε  ότι στόχος της αλβανικής κυβέρνησης είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και προσφέρει ευνοϊκούς όρους.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, έχει επανειλημμένα υποσχεθεί να συνδεθεί το λιμάνι αυτό με το Κοσσυφοπέδιο, αλλά παρέμεινε ως υπόσχεση, θα τονίσει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr