Σοσιαλιστές Σερβίας αντιδρούν στην παρουσία Χριστιανών ιερέων στην Προεδρία


Ιανουάριος 9, 2014.

NOVI SAD.

Την αντίδραση πολιτικού κόμματος στη Σερβία, προκάλεσε η επίσκεψη χριστιανών ιερέων στο προεδρικό μέγαρο του Βελιγραδίου με την ευκαιρία των Χριστουγέννων (στις 7 Ιανουαρίου).


Ο σύνδεσμος σοσιαλδημοκρατών της Βοϊβοντίνας δήλωσε ότι το Σύνταγμα της Σερβίας προβλέπει ένα κοσμικό κράτος και η παρουσία του Ιερατείου στο κρατικό ίδρυμα παραβίασε αυτήν την αρχή.

 Το μέλος του προεδρείου  του κόμματος LSV και μέλος του κοινοβουλίου της Βοϊβοντίνας, Maja Sedlarević με δηλώσεις  αξιολόγησε ότι ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και οι ιερείς, έπρεπε να τα κάνουν τα Χριστούγεννα στο σπίτι τους και όχι στο δημόσιο προεδρικό μέγαρο.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που παραβιάζεται  η αρχή της κοσμικότητας στη Σερβία, αφού υπάρχουν, ακόμη, πολιούχοι σε πολλές πόλεις και άγιοι σε θεσμικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Εξωτερικών.

»Είναι καιρός για όλους, ιδιαίτερα στους κατόχους σημαντικών λειτουργικών αξιωμάτων στην κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Νίκολιτς, να θυμούνται το Σύνταγμα της χώρας που εκπροσωπούν και ότι το έργο του κράτους και της εκκλησίας είναι ξεχωριστά», είπε η βουλευτής του Συνδέσμου των Σοσιαλιστών της Βοϊβοντίνας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr