Ζάεφ: Μίλησα με τον Επίτροπο για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα


Ιανουάριος 9, 2014.

Σκόπια.

Ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ,  σε συνέντευξή του στη Nova TV,  μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον Επίτροπο της Διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, στις Βρυξέλλες, απάντησε στην ερώτηση εάν είχε αναφερθεί στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας.


«Ανέφερα στις Βρυξέλλες να αρχίσει μια συζήτηση με την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ζητήματα που είναι σημαντικά για τους πολίτες των δύο χωρών, ώστε να υπάρξει ένας εντατικός διάλογος, ως κύριο βήμα στην επίλυση των διαφορών», είπε ο Ζάεφ.

Διευκρίνισε, ότι στις συζητήσεις που είχε με τον Επίτροπο, τα θέματα ήταν χωρισμένα, στις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να γίνουν στη χώρα, και στη διαφορά του ονόματος.

Δήλωσε ότι ζήτησε αμεσότερη εμπλοκή των Βρυξελλών, σχετικά με την επίλυση του ονόματος και της έναρξης του διαλόγου, ο οποίος σύμφωνα με τον Ζάεφ, μέχρι τώρα είναι τυπικός και όχι ουσιαστικός, σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr