Χαμενεΐ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες εχθρός του Ιράν και του Ισλάμ


Ιανουάριος 9, 2014.

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι οι πυρηνικές διαπραγματεύσεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας με τις έξι παγκόσμιες δυνάμεις, έχουν κάνει σαφή την εχθρότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, απέναντι στο Ιράν.


Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, στα σχόλια αυτά προέβη την Πέμπτη, λίγες ώρες πριν από την έναρξη των συνομιλιών του Ιράν με τις ΗΠΑ και τις άλλες δυνάμεις στη Γενεύη.

«Οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα, δείχνει την εχθρότητα εναντίον του Ιράν, του Ιρανούς και τους Μουσουλμάνους», δήλωσε ο Χαμενεΐ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ιράν αποφάσισε να διαπραγματευθεί με τις ΗΠΑ, την οποία αποκάλεσε «Σατανά», μόνο και μόνο «για να αποφευχθούν τα χειρότερα».

Οι συνομιλίες της Γενεύης έχουν στόχο την εξεύρεση τρόπων εφαρμογής της συμφωνίας του Νοεμβρίου, η οποία απαιτεί από το Ιράν να σταματήσει τις πυρηνικές δραστηριότητες με αντάλλαγμα την ελάφρυνση των  διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr