Σέρβοι Βοσνίας: Στόχος μας η ενίσχυση της αυτονομίας και τελικά η ανεξαρτησία μας


Ιανουάριος 9, 2014.

Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ- Милорад Додик,  με την ευκαιρία της επετείου της ίδρυσης της σερβικής δημοκρατίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στην ομιλία του τόνισε ότι στόχος των Σέρβων της Βοσνίας είναι η ενίσχυση της αυτονομίας τους με τελικό στόχο την ανεξαρτησία τους.



Ο Ντόντικ δήλωσε ότι η Δημοκρατία των Σέρβων ήταν και εξακολουθεί να είναι μια έκφραση της βούλησης του σερβικού λαού που επιθυμεί να είναι αφεντικό στον εαυτό του, να είναι υπερήφανος και ίσος με τους άλλους λαούς με τους οποίους έχει ζήσει επί αιώνες με διάφορα κρατικά ή εδαφικά σύνορα.

Ο πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας, είπε μεταξύ των άλλων, ότι ο δρόμος προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία από τις στρατηγικές  της  Σερβικής Δημοκρατίας, ενώ η κίνηση προς την Ατλαντική ενσωμάτωση – ΝΑΤΟ, θα γίνει μόνο με την απόφαση ενός δημοψηφίσματος.


«Θέλουμε να είμαστε μέρος του σύγχρονου πολιτισμού και να προχωρήσουμε προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα χάσουμε την ταυτότητά μας και ότι έχουν αποκτήσει σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο Ντόντικ.



--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr