Οι Τάταροι της Κριμαίας κατά των αυτονομιστών στην Ουκρανία


Φεβρουάριος 17, 2014.

Ο επικεφαλής των Τατάρων της Κριμαίας, Ρεφάτ Τσουμπάροφ, δήλωσε ότι οι Τάταροι είναι έτοιμοι να σταθούν ενάντια στις αυτονομιστικές κινήσεις στην Ουκρανία.


Μιλώντας στην εφημερίδα «Zerkalo Nedali»- σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα- ο Τσουμπάροφ είπε ότι οι Τάταροι  της Κριμαίας δεν έχουν καμία πρόθεση να χωρίσουν την Κριμαία από την ηπειρωτική χώρα, και προειδοποίησε ότι όσοι επιδιώκουν να εξαπλώνουν αποσχιστικές τάσεις θα έρχονται σε αντίθεση με τους Τατάρους της Κριμαίας.

Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι «οι Τάταροι της Κριμαίας είναι λαός που ανήκει στις τουρκικές εθνότητες και είναι εντόπιοι της χερσονήσου της Κριμαίας, στις ακτές της  Μαύρης Θάλασσας, στα νότια της Ουκρανίας».

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει πολιτική κρίση από το Νοέμβριο του 2013,μετά από την απόφαση της κυβέρνησης της Ουκρανίας να ματαιώσει μια οικονομική συμφωνία με την ΕΕ, εξαιτίας της ρωσικής πίεσης,  γράφει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr