Βουλγαρία: Έβαψαν το σοβιετικό μνημείο με τα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας


Φεβρουάριος 23, 2014.

Το βράδυ του Σαββάτου, το μνημείο του σοβιετικού στρατού, στο κέντρο της Σόφιας, άγνωστοι ακτιβιστές  το έβαψαν με χρώματα της ουκρανικής σημαίας- κίτρινο και μπλε.

Με την ενέργειά τους αυτή- σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα - οι ακτιβιστές αποφάσισαν να υποστηρίξουν τον ουκρανικό λαό σε μια δύσκολη κατάσταση, καθώς την ημέρα αυτή γιόρταζε την εθνική εορτή- την Ημέρα της Άμυνας της Πατρίδας.

Το μνημείο στη Σόφια είχε βαφτεί και στο παρελθόν. Το 2011, οι σοβιετικοί στρατιώτες είχαν βαφτεί στο ύφος των αμερικανικών κόμικς και τον Αύγουστο του 2012 τους είχαν φορέσει κουκούλες με χρωματιστά καπέλα, προς υποστήριξη του ρωσικού συγκροτήματος πανκ- Pussy Riot.

Στις 21 Αυγούστου του 2013, οι Βούλγαροι ακτιβιστές για την επέτειο της εισβολής  του Συμφώνου της Βαρσοβίας στη Τσεχοσλοβακία, είχαν βάψει τους στρατιώτες του μνημείου με ρόζ χρώμα, ως ένδειξη συγνώμης για τη συμμετοχή της Βουλγαρίας στην καταστολή της «Άνοιξης της Πράγας», το 1968.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα καταδικάσει τις συνεχιζόμενες πράξεις βανδαλισμού κατά των μνημείων των σοβιετικών στρατιωτών στη Βουλγαρία, γράφει η βουλγαρική εφημερίδα Νοβίνιτε.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr