Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στη Ρουμανία


Μάρτιος 10, 2014.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στη Ρουμανία. Αυτό δήλωσε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο Βουκουρέστι Mark Henry Gitenstein, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στην Κριμαία, θα έχει αντίκτυπο και στη Ρουμανία.


«Προφανώς ο Ρουμανο-Αμερικανός, πρώην πρέσβης στη Ρουμανία, είναι πολύ ανήσυχος για όλα αυτά τα ζητήματα της περιοχής και μοιράζεται τις ανησυχίες που εξέφρασε ο Ρουμάνος πρόεδρος Μπασέσκου. Ότι, δηλαδή, ενδεχομένως να υπάρξουν επιπτώσεις και στη Ρουμανία», σημειώνει η Μόντοβα Νόβοστι.

Ο Gitenstein τόνισε «Ελπίζω να μην είναι αλήθεια ότι θα έχουμε δύο συγκρούσεις στην περιοχή, στην Υπερδνειστερία και στην Κριμαία, αλλιώς θα είναι τραγικό».

Αναφερόμενος στη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Ρουμανία, ο πρώην πρέσβης είπε ότι  οι Ηνωμένες Πολιτείες «έχουν μια ισχυρή παρουσία, αλλά πρέπει να εγκαταστήσουμε πυραύλους στη στρατιωτική βάση στο Deveselu (φωτό), για να γίνει η παρουσία ισχυρότερη».

Όπως γνωρίζετε το αντιτορπιλικό USS Truxtun, κατέπλευσε στην Κωστάντζα. Τα πολεμικά μας πλοία θα επισκέπτονται τακτικά την Κωστάντζα, θα το δείτε αυτό. 

Επίσης όπως γνωρίζετε, στη βάση «Μιχαήλ Κογκαλνιτσεάνου», αναπτύσσεται έντονη δραστηριότητα από τα στρατεύματά μας που φεύγουν από το Αφγανιστάν. Αυτή η διαδικασία θα συνεχισθεί», κατέληξε.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr