Τουρκικά μαχητικά στο στόχαστρο του πυραυλικού συστήματος της Συρίας


Απρίλιος 10, 2014.

Άγκυρα.

Η Τουρκία διαπίστωσε ότι ο στρατός της Συρίας έχει αναπτύξει μια σειρά συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας ρωσικής προέλευσης κατά μήκος των συνόρων της.

Το τουρκικό Επιτελείο δήλωσε ότι ο συριακός στρατός χρησιμοποιεί τουλάχιστον τρία πυραυλικά συστήματα  επιφανείας –αέρος για την παρακολούθηση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Ο τουρκικός στρατός εντόπισε συστήματα όπως τα SA - 2 , SA - 5 , SA - 11 και SA – 17, τα οποία λέγεται ότι είχαν ‘κλειδώσει’  στο σύστημα ραντάρ, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τη δήλωση, ένα παράδειγμα είναι στις 2 Απριλίου, όταν η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας κατεύθυνε τα ραντάρ σε έξι αμερικανικής προέλευσης αεροσκάφη. Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι τα F-16 που χρησιμοποιεί είναι πολλαπλών χρήσεων και περιπολούν τα τουρκικά σύνορα, ωστόσο το κλείδωμα στα συριακά ραντάρ διήρκεσε περισσότερο από 16 λεπτά.

«Αυτό ήταν κάτι επιπλέον από τα προηγούμενα επεισόδια», ανακοίνωσε το Επιτελείο. Αξιωματούχοι, πρόσθεσαν ότι ο Συριακός Στρατός ενισχύει το δίκτυο εναέριας αεράμυνας στα τουρκικά σύνορα από τις αρχές του 2014.

Από την κατάρριψη ενός συριακού αεροσκάφους στις 23 Μαρτίου, η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας έχει κλειδώσει στο ραντάρ 45 τουρκικά μαχητικά. Ο στρατός δεν ανέφερε οποιαδήποτε εκτόξευση πυραύλων από τη Συρία, σημειώνει το World Tribune.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr