«Οι Έλληνες ζητούν μετεγκατάσταση του στρατού στα ελληνοαλβανικά σύνορα»


Μάιος 7, 2014.

Τίρανα.

Ο αρχηγός του ελληνικού κοινοβουλευτικού κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», Πάνος Καμμένος  και ο Δήμος Φιλιάτες απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να στείλει στρατεύματα στα σύνορα με την Αλβανία, ιδίως στην περιοχή «Çamërisë»- Θεσπρωτίας, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:


«Η κατάσταση είναι, ήδη, ανησυχητική και απειλεί την εθνική ασφάλεια της χώρας. Εμείς, ως κόμμα, είμαστε πολύ ευαίσθητοι στο θέμα της ασφάλειας, ιδίως σε παραμεθόριες περιοχής. Τα ορεινά χωριά στις Φιλιάτες και στην Κόνιτσα απειλούνται σοβαρά από τους Αλβανούς, αφού έχει αυξηθεί η εγκληματική δραστηριότητα με τη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων από την Αλβανία προς τα σύνορά μας και αυτό δημιουργεί υψηλούς κινδύνους για τους κατοίκους» γράφει η Shqiptarja επικαλούμενη δήλωση του Καμμένου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα.

«Η κυβέρνηση πρέπει να φέρει επειγόντως  περισσότερα στρατεύματα στα σύνορα. Να προστεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις και να είναι εξοπλισμένοι με βαριά όπλα προηγμένης τεχνολογίας», είπε.

Ο Καμμένος προχώρησε ακόμη περισσότερο, λέγοντας ότι είναι ανάγκη να πιέσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρατείνει τη συμφωνία Σένγκεν, η οποία επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία των Αλβανών στην Ευρώπη, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr