Συνεδρίαση του Τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας


Ιούνιος 26, 2014.

Το ανώτατο όργανο της Ασφάλειας της Τουρκίας, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας,  συνήλθε την Πέμπτη για να συζητήσει τις απειλές που προέρχονται τόσο από την τρομοκρατική οργάνωση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK,  όσο και για το «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε»- ΙΚΙΛ.


 Η συνεδρίαση ήταν υπό την ηγεσία του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και  κύριο ζήτημα ήταν  η επίλυση του μακροχρόνιου κουρδικού ζητήματος καθώς και η επιστροφή των παιδιών που έχουν δηλωθεί ότι απήχθηκαν από το PKK. τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι συμμετέχοντες στο συμβούλιο εξήραν τις πρωτοβουλίες των γονέων των παιδιών στο Ντιγιαρμπακίρ που ζήτησαν την απελευθέρωσή τους.

Το Συμβούλιο, συζήτησε, επίσης, την συνεχή αύξηση του ΙΚΙΛ στο Ιράκ, την απαγωγή του προσωπικού του τουρκικού προξενείου στη Μοσούλη και των Τούρκων οδηγών φορτηγών  στις αρχές Ιουνίου και δεσμεύτηκε να στηρίξει  την εδαφική και πολιτική ενότητα του Ιράκ.

ΤΟ ΙΚΙΛ, που υποστηρίζεται από φυλετικούς μαχητές (γράφει το τούρκικο δημοσίευμα) έχει προωθηθεί στο βόρειο και δυτικό Ιράκ και έχει καταλάβει την πόλη της Μοσούλης στις 10 Ιουνίου.

Συζητήθηκε ακόμη και ο τριετής εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, σημειώνει το δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr