Αίγυπτος: Επίσκεψη – έκπληξη του Τζον Κέρι για Ιράκ


Ιούνιος 22, 2014.

Κάιρο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι έφθασε στην Αίγυπτο σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη. Ο Κέρι είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέπτεται τη χώρα μετά τον εκλογή στην εξουσία, του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.


Στην διάρκεια των πολλαπλών συναντήσεων του ο Κέρι θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Αιγύπτου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητήσει για τη διεύρυνση των πολιτικών ελευθεριών και θα τις προκλήσεις που ανακύπτουν για τη διεθνή ασφάλεια.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή «Γιουμ 7», η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο ανακοίνωσε ότι το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ,  John Kerry μαζί τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Sameh Hassan Shoukry,  θα παραχωρήσουν  κοινή συνέντευξη Τύπου στο «Hotel Vermont».

Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης,  ότι η επίσκεψη του Κέρι είναι στα πλαίσια της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη, ώστε να βρεθεί τρόπος στην επίλυση της ιρακινής κρίσης και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr