Κωνσταντινούπολη: Πυροβολήθηκε γιατί πήγε να κατεβάσει την τουρκική σημαία


Ιούνιος 29, 2014.

Η τουρκική αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε ένα 28χρονο, ο οποίος επιχείρησε να κατεβάσει την τουρκική σημαία από ένα αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη.


Ο πυροβοληθείς, ονόματι Αλί Οτσγκούν (πιθανόν κουρδικής καταγωγής) κατάφερε κατ’ αρχήν να κατεβάσει την τούρκικη σημαία από ένα νοσοκομείο στην περιοχή Kucukkoy της Κωνσταντινούπολης. Στη  συνέχεια κατευθύνθηκε προς το αρχηγείο της αστυνομίας στην περιοχή Gaziosmanpasa, όπου προσπάθησε να αφαιρέσει ακόμη δύο σημαίες.

Μετά το κατέβασμα της μίας, επενέβη η φρουρά και τον πυροβόλησε στο πόδι καθώς ανέβαινε στον ιστό για να κατεβάσει τη σημαία. Αυτόπτες μάρτυρες, λένε, -σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα- ότι απείλησε με μαχαίρι τους αστυνομικούς που τον προέτρεψαν να φύγει.

Στη συνέχεια πυροβολήθηκε και έπεσε στο έδαφος. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χασεκή όπου διαπιστώθηκε τραύμα στο μηρό.

«Η τουρκική σημαία θεωρείται ως ένα σημαντικό σύμβολο της τουρκικής κυριαρχίας και είναι σεβαστή από όλα τα κοινωνικά στρώματα τόσο στην Τουρκία, όσο και μεταξύ των τουρκικών λαών σε όλον τον κόσμο.

»Ένα  άλλο περιστατικό αφαίρεσης της τουρκικής σημαίας έγιναν κατά τη διάρκεια ταραχών, πρόσφατα, στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ, που προκάλεσε σάλο όταν οι δυνάμεις ασφαλείας αρνήθηκαν να ανοίξουν πυρ εναντίον του νεαρού  που ανέβηκε στο κοντάρι της σημαίας στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Ντιγιαρμπακίρ», σημειώνει το Dunya Bulteni.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr