Μέρκελ: Όχι στρατεύματα στο Ιράκ- Λύση στην Ουκρανία με σεβασμό στη Ρωσία




Όπλα για το Ιράκ –χρήματα στην Ουκρανία



Αύγουστος 24, 2014.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο ARD,  εκδήλωσε την απόφαση του Βερολίνου να στηρίξει τους μαχητές της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν με όπλα.


Οι κουρδικές δυνάμεις Πεσμέργκα μαζί με τις αμερικανικές δυνάμεις έχουν σταματήσει την επέκταση του Ισλαμικού Κράτους. 

«Η απόφασή μας δεν είναι μια επιλογή είναι ανάγκη. Το Ισλαμικό Κράτος έχει λάβει μια σκληρή στάση σε όσους διαφωνούν με αυτό είτε είναι Μουσουλμάνοι είτε είναι Χριστιανοί», είπε  η Μέρκελ προσθέτοντας ότι «είναι μια γενοκτονία που διαπράττεται μπροστά σε όλους μας!».

Θα παραδεχθεί: «Είναι βέβαιο ότι τα όπλα έχουν πέσει σε λάθος χέρια».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος απέκλεισε την παροχή όπλων στους Κούρδους του απαγορευμένου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν- PKK,  καθώς και την αποστολή γερμανικών στρατευμάτων μάχης στο Ιράκ.

Η Μέρκελ αναφέρομενη στη σύγκρουση  στην Ουκρανία, ανέφερε ότι δεν έχει υπερβολικές προσδοκίες για τη Σύνοδο Κορυφής των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανία.

Η συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Πέτρο Ποροσένκο θα γίνει την Τρίτη στο Μίνσκ της Λευκορωσίας.

«Σίγουρα αυτή δεν θα οδηγήσει σε κάτι σημαντικό», δήλωσε η καγκελάριος και πρόσθεσε: «πρέπει να μιλήσουν μεταξύ τους να βρουν μια πολιτική δυνατή λύση. Στρατιωτική λύση σε αυτήν τη σύγκρουση δεν θα υπάρξει».

Όταν ρωτήθηκε εάν αναμένει ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Μέρκελ δήλωσε:
«Πρέπει να πούμε ότι η κατάσταση είναι πολύ εύθραυστη». « Ο λάος της Ουκρανίας πρέπει να έχει την ευκαιρία να πάρει το δρόμο του. Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να υποστεί ζημία η Ρωσία, αλλά να συνεχίσουν να έχουν καλές σχέσεις».

Η Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε το Κίεβο το Σάββατο και κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ποροσένκο δεσμεύθηκε να χορηγήσει στην Ουκρανία μισό δισεκατομμύριο Ευρώ, ως αναπτυξιακή βοήθεια.

Σήμερα η Ουκρανία γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, σημειώνει χαρακτηριστικά το γερμανικό Tagesschau.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr