Οι Σκοπιανοί γιόρτασαν στον Καναδά




Με διπλές σημαίες γιόρτασαν οι Σλάβοι των Σκοπίων την Ημέρα της ... Ανεξαρτησίας από την Γιουγκοσλαβία, την επίσημη και τη σημαία με το έμβλημα της Βεργίνας

Σεπτέμβριος 9, 2014.

«Με την ευκαιρία της 8ης Σεπτεμβρίου- Ημέρα της Ανεξαρτησίας των Σκοπίων, από την Γιουγκοσλαβία- στο κέντρο του Τορόντο στο Κοινοβούλιο του Οντάριο, ανυψώθηκε η σημαία της χώρας μας», αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Βέτσερ’ των Σκοπίων.


«Με ειδική άδεια από τους ανώτερους επαρχιακούς αξιωματούχους διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο των Σκοπίων στο Τορόντο, παρουσία εκατοντάδων ξένων επισκεπτών με σλαβική καταγωγή από την περιοχή των Σκοπίων καθώς και φίλων της χώρας μας. Την έπαρση της σημαίας μας έκανε φέτος μια νεαρή αθλήτρια με σλαβική καταγωγή, η Μαρία Γιάνκοβα, που γεννήθηκε στη μικρή καναδική πόλη Barry και είναι μέλος του αθλητικού συλλόγου της χώρας μας, εκεί».

Η έπαρση της σημαίας έγινε με τους εθνικούς ύμνους των Σκοπίων και του Καναδά με συνοδεία της χορωδίας της εκκλησίας «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας» στο Τορόντο.
Συγχαρητήρια για την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας έστειλαν ο πρωθυπουργός του Οντάριο και ο δήμαρχος του Τορόντο, γράφει η σλαβική εφημερίδα Βέτσερ των Σκοπίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr