Ο Πάπας Φραγκίσκος ευλόγησε τους ευσεβείς Αλβανούς







Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται την Αλβανία  



Σεπτέμβριος 21, 2014.


Θεία Λειτουργία  τελέσθηκε στην πλατεία της Μητέρας Τερέζας στα Τίρανα, από τον Πάπα Φραγκίσκο και ο άγιος Πατέρας, ευλόγησε τον αλβανικό λαό,  που επιθυμεί την ειρήνη στη ψυχή, στη καρδιά, στην πατρίδα και στο έθνος, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στα δεινά των Αλβανών, υπό του άθεου κομμουνιστικού καθεστώτος και στους χιλιάδες κληρικούς που έγιναν θύματα αυτού του άγριου καθεστώτος, ενώ ενθάρρυνε τους Αλβανούς  να ανακάμψουν μετά από την πτώση των θρησκευτικών συμβόλων στη χώρα.



Ο Άγιος Πατέρας, υπενθύμισε ότι η μεγαλύτερη ελπίδα για τον αλβανικό λαό είναι η νεολαία.

«Στη διαδρομή που έκανα είδα πολλούς νέους ανθρώπους. Νέοι, πολύ νέοι. Η νέοι αποτελούν την ελπίδα», είπε ο πάπας Φραγκίσκος.

Τον Πάπα συνόδευαν δύο καρδινάλιοι, 18 επίσκοποι, 240 ιερείς, 10 ιεροσπουδαστές και τέσσερις διάκονοι.



 Σε ειδικό χώρο, είχε ορισθεί μια ομάδα ασθενών, για τους οποίους ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ιδιαίτερη φροντίδα, συναντήθηκε, επίσης,  με τις επισκοπές της Αλβανίας, Κοσσυφοπεδίου και Μαυροβουνίου, καθώς και με αριθμό προσώπων που κλήθηκαν από την Καθολική Εκκλησία της Αλβανίας, όπως κορυφαίοι κρατικοί αξιωματούχοι, διπλωματικοί εκπρόσωποι αποστολών στην Αλβανία και πιστοί που  της Εκκλησίας.

Στο Καθολικό Πανεπιστήμιο ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με  ηγέτες άλλων θρησκειών και χριστιανικών κοινοτήτων.

Ο Άγιος Πατέρας, επαινώντας τη θρησκευτική συνύπαρξη στην Αλβανία εξέφρασε την επιθυμία να συναντήσει προσωπικά τους εκπροσώπους των θρησκευτικών κοινοτήτων στη χώρα. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας, της Ορθόδοξης, μπεκτασήδες, καθολικοί και προτεστάντες.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία των μέσων ενημέρωσης.

Ο Πάπας ‘επίτιμος Δημότης’ και ο δήμαρχος του απέδωσε το «Κλειδί των Τιράνων»
Ισχυρά αισθήματα κυρίευσαν όλους  τους Αλβανούς κατά το χρόνο άφιξης του Πάπα Φραγκίσκου στη χώρα.

Ιδιαίτερα συναρπαστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά την πορεία του Ποντίφηκα με το αυτοκίνητό του, όπου σταμάτησε  αρκετές φορές για να ευλογήσει τα μικρά μικρά.

Ο Άγιος Πατέρας έλαβε τον τίτλο του «Επίτιμου Δημότη των Τιράνων» από τον Δήμαρχο Μπάσα, όπου και του παραδόθηκε το «κλειδί των Τιράνων», όπως γράφει η 'Shqip'.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr