Βαγδάτη: Δολοφονήθηκε υπάλληλος της γαλλικής πρεσβείας




Σεπτέμβριος 23, 2014.

Ένας Γάλλος, μέλος της διπλωματικής αποστολής, στην πρεσβεία της πρωτεύουσας του Ιράκ, Βαγδάτη, βρέθηκε νεκρός κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, αναφέρει τοπικό δημοσίευμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπάλληλος της γαλλικής πρεσβείας βρέθηκε νεκρός τη Δευτέρα. Η ακριβής ταυτότητά του και η αιτία του θανάτου δεν αναφέρονται.

Ωστόσο, το δημοσίευμα αναφέρει ότι  εργαζόταν  στο στρατιωτικό τμήμα της πρεσβείας και η σωρός του επαναπατρίσθηκε με μυστικότητα.

Το γεγονός αυτό ακολούθησε  την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να εγκρίνει τα σχέδια  των Ηνωμένων Πολιτειών και να συμμετάσχει στις αεροπορικές επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Πριν από λίγες ημέρες, στην πρώτη αεροπορική επίθεση των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών σκοτώθηκαν περίπου 75 τζιχαντιστές σε τοποθεσία κοντά στη Μοσούλη.
Το Παρίσι, έχει αναλάβει ενεργό ρόλο  στη διεθνή συμμαχία για την υποστήριξη του Ιράκ και της περιφέρειας του Κουρδιστάν στην καταπολέμηση των μαχητών του ΙΚ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr