Γάλλοι βουλευτές καταγγέλλουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας





Σεπτέμβριος  3,2014.

Ομάδα Γάλλων βουλευτών από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας.


Οι εκπρόσωποι της συντηρητικής πτέρυγας του κεντροδεξιού κόμματος  (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα)- UMP,  είναι πεπεισμένοι ότι η Ρωσία είναι ένας σημαντικός εταίρος και είναι απαράδεκτη η άρνηση της συνεργασίας.

«Η υιοθέτηση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, είναι όχι μόνον, αναποτελεσματική, αλλά είναι και ένα μεγάλο λάθος γεωστρατηγικής.

Η Ρωσία είναι ένας σημαντικός εταίρος στην Ευρώπη στον τομέα της ασφάλειας, ιδίως όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», δηλώνουν οι βουλευτές.

«Δεν πρέπει να συνοδοιπορούμε με τους ‘υπερευρωπαϊστές’ που θέλουν πολλές κυρώσεις κατά της Ρωσίας», αναφέρουν οι συντάκτες της διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τους βουλευτές:

Το Παρίσι, «επειγόντως πρέπει να λάβει μια ανεξάρτητη θέση» στην ουκρανική διένεξη, εξαιτίας της οποίας υπάρχει η επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας – Δύσης.

«Αυτό θα επιτρέψει τη Γαλλία να συμβάλλει στην αναζήτηση μιας συμβιβαστικής λύσης που θα επιστρέψει την ειρήνη στην Ουκρανία», τονίζουν οι βουλευτές.

Σημειώνουν ακόμη ότι είναι «ανεύθυνη η πολιτική που ακολουθείται αφού οδηγεί στην εμβάθυνση της σύγκρουσης. Ανεύθυνη και η θέση του προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, που επιζητά την παρέμβαση των δυτικών χωρών και την υιοθέτηση της χώρας του στο NATO».

Τη διακήρυξη υπογράφουν οκτώ σημαίνοντα μέλη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης που αντιπροσωπεύουν την συντηρητική πτέρυγας  του κόμματος.

Μεταξύ αυτών είναι και ο υπουργός Μεταφορών, Thierry Mariani, επί κυβέρνησης του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί, όπως αναφέρει το BNGES.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr