Αλβανία: Συνάντηση Ντούλε με Αμερικανούς γερουσιαστές




Οκτώβριος 11, 2014.

Ο πρόεδρος του Κόμματος  της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Ευάγγελος Ντούλες,  συναντήθηκε με τους Αμερικανούς γερουσιαστές Gus M. Bilirakis και Gregory W. Meeks με την ευκαιρία της επίσκεψής τους στην Αλβανία.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Ντούλες εξέφρασε την εκτίμηση του για το υψηλό επίπεδο των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα στο αμερικανικό ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.

Η πολιτική κατάσταση στη χώρα, ήταν ένα από τα αντικείμενα συζήτησης, μεταξύ των γερουσιαστών και του επικεφαλής του PBDNJ (ΚΕΑΔ), ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων που αποτελούν προϋποθέσεις για την ένταξη και την ολοκλήρωση της χώρας.

Εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για τη νέα διοικητική διαίρεση και τις συνέπειες της παραβίασης των δικαιωμάτων των μελών της ελληνικής μειονότητας στη Χιμάρα, σημειώνει η αλβανική Sekulli.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr