Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν τα Σκόπια για συμμετοχή στον ‘South Stream’




Οκτώβριος 24, 2014.

Τα Σκόπια είναι η τελευταία χώρα που οι Βρυξέλλες έστειλαν προειδοποίηση ότι η τυχόν συμμετοχή της χώρας,  στο έργο «South Stream» θα έχει επιπτώσεις στην ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων επικαλούμενο σχετική αναφορά από το «euobserver».


Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 30 Σεπτεμβρίου προειδοποίησε τη χώρα εγγράφως και υπογράμμισε τις ανησυχίες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την «Gazprom» για τη συμμετοχή στο έργο «South Stream» που βρίσκεται στο τελικό του στάδιο.

 Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Επιτροπής, Janez Hoe, δήλωσε χθες ότι η συμφωνία  Σκοπίων- Μόσχας «δεν συνάδει» με το ευρωπαϊκό δίκαιο ενέργειας. Ο Hoe πρόσθεσε ότι η συμφωνία που έχει η χώρα με την ΕΕ, την υποχρεώνει να εφαρμόσει τους κανόνες αυτούς.

Σύμφωνα το δημοσίευμα που επικαλείται τις δηλώσεις του Janez Hoe, «η FYROM θα πρέπει να αποσυρθεί από την παρούσα σύμβαση ή να επιλέξει εάν θέλει να διαπραγματευθεί την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

H «Јужен тек» (Νότια Ροή)  ή  South Stream’,  είναι το έργο- γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα  που θα μεταφέρει  ρωσικό φυσικό αέριο κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα, μέσω Βουλγαρίας και Σερβίας στην καρδιά της ΕΕ,  και θα υπάρχει δυνατότητα διακλάδωσης του αγωγού στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σκόπια και Μαυροβούνιο.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr