Η Ουάσιγκτον δεν επιβεβαιώνει τον τραυματισμό του ‘χαλίφη’




Ο ‘χαλίφης’ σε παλαιότερο προπαγανδιστικό βίντεο

Νοέμβριος 9, 2014.

Ουάσιγκτον.

Η τύχη του αυτοαποκαλούμενου ‘χαλίφη’ της τρομοκρατικής ομάδας του ‘ισλαμικού κράτους’, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, παραμένει άγνωστη, μετά από μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων του Συνασπισμού σε κέντρα των εξτρεμιστών κοντά στη Μοσούλη.


Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικηρυγμένος με 10 εκατομμύρια δολάρια αρχιτρομοκράτης, ήταν σοβαρά τραυματισμένος.

Μαχητικά αεροσκάφη του διεθνούς Συνασπισμού διεξήγαγαν μια «σειρά αεροπορικών επιθέσεων» εναντίον μιας «συγκέντρωσης των ηγετών του ‘ισλαμικού κράτους’ σε περιοχή κοντά στη Μοσούλη. 

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανέφερε ότι χτυπήθηκε ομάδα τζιχαντιστών:  χτυπήθηκε φάλαγγα 10 τεθωρακισμένων οχημάτων καθώς και εγκαταστάσεις των τρομοκρατών.
«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, εάν ο ηγέτης του ‘ισλαμικού κράτους, Μπακρ αλ Μαγκντάντι, ήταν μεταξύ τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, Πάτρικ Ράιντερ σε δήλωση το Σάββατο.

Η δήλωση έγινε μετά την ανακοίνωση του Μπαράκ Ομπάμα ότι θα στείλει κι άλλους 1500 Αμερικανούς στρατιώτες στον πόλεμο κατά των εξτρεμιστών.

Η πληροφόρηση στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για τον τραυματισμό του Αλ Μπαγκντάντι έγινε από την τηλεόραση Αλ Αραμπίγια, σε είδηση για δεκάδες τραυματίες και νεκρούς σε αμερικανική επιδρομή, όπως αναφέρει το κουρδικό Ρουντάου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr