Μπουτάρης στη Σερβία: Η Χρυσή Αυγή θα εξαφανισθεί από την ελληνική πολιτική




Νοέμβριος 1, 2014.

Οι ακροδεξιοί στη Θεσσαλονίκη δεν είναι τόσο επιθετικοί, όσο στην Αθήνα, δήλωσε στη σερβική εφημερίδα Blic ο δήμαρχος της πόλης Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος πιστεύει ότι στην καλύτερη περίπτωση θα εξαφανισθούν από την πολιτική σκηνή.


Σύμφωνα με την σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέτσερ’ ο Μπουτάρης δήλωσε: 

«Στην Αθήνα υπάρχουν περίπου  ένα εκατομμύριο μετανάστες και το ακροδεξιό κόμμα της «Χρυσής Αυγής» μπορεί εύκολα να λάβει ψήφους. Στη Θεσσαλονίκη, στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχουν  τώρα δύο εκπρόσωποι. Το κόμμα τους με μήνυσε όταν είπα ότι είναι μια εγκληματική οργάνωση, αλλά απέτυχαν να το αποδείξουν στο δικαστήριο. Δεν μπορούμε να τους απαγορεύσουμε να υπάρχουν, και όταν τα πράγματα γίνουν καλύτερα, θα εξαφανισθούν», ισχυρίσθηκε ο Μπουτάρης, ένας από τους ιδρυτές του Κόμματος της Φιλελεύθερης Δράσης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, από το Βελιγράδι, όπου έκανε διήμερη επίσκεψη, δήλωσε ότι όταν διαπιστώθηκε ότι στην Θεσσαλονίκη γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο ιδρυτής του τουρκικού κράτους, πάνω από 100 χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες έρχονται στην πόλη ετησίως.

Στην Ελλάδα μεγαλώσαμε με την πεποίθηση ότι οι Τούρκοι είναι εχθροί μας, που θέλουν να μας σκοτώσουν και να πάρουν τη γη μας. Όταν το 2011 ανέλαβα τη διοίκηση της πόλης, είχα πει ότι στη Θεσσαλονίκη είχε γεννηθεί ο Ατατούρκ. Πιστεύουμε ότι ο Ατατούρκ ήταν δολοφόνος των Ελλήνων, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πηγαίνουν στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθούν την Αγία Σοφία και δεν συμβαίνει τίποτε.
Γιατί, λοιπόν, να μην εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη γεννήθηκε ο Ατατούρκ και να καλέσουμε τους Τούρκους να έρθουν; είπε ο Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι υπάρχουν ακόμη θερμοκέφαλοι που πετάνε πέτρες στα τούρκικα αυτοκίνητα.

Ο ίδιος λέει ότι στη Θεσσαλονίκη ζούνε 75 χιλιάδες Αλβανοί.

«Υπάρχει ακόμη ένα κλίμα μισαλλοδοξίας σε βάρος των Αλβανών, κυρίως λόγω του τρόπου που αντιμετωπίζεται η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, που δεν μας αρέσει», είπε ο Μπουτάρης.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr