Οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι το ιορδανικό μαχητικό χτυπήθηκε από αεροπλάνο




Δεκέμβριος 26, 2014.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, για την κατάρριψη του ιορδανικού αεροσκάφους, που συμμετείχε στη διεθνή συμμαχία υπό τις ΗΠΑ,  υπεύθυνοι θεωρήθηκαν οι τζιχαντιστές.


Ωστόσο, την Πέμπτη το βράδυ, επίσημη ανακοίνωση των ΗΠΑ ανέφερε ότι το ιορδανικό μαχητικό αεροσκάφος δεν κατερρίφθη από τους τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ και σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον δεσμεύεται για την απελευθέρωση του πιλότου.

Το γεγονός  (όπως αναφέραμε) επιβεβαιώνει και το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (που πρόσκειται στην αντιπολίτευση) επικαλούμενο πληροφοριοδότες  από την εμπόλεμη περιοχή της Συρίας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι τζιχαντιστές δεν κατέρριψαν το μαχητικό αεροσκάφος F-16, αλλά  πιθανολογείται ότι  κατερρίφθη από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας.

Η Δαμασκός αντέδρασε σε αυτή την εικασία και ανακοίνωσε ότι δεν προέβη σε τέτοια ενέργεια.

Ο διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού, Λόιντ Ώστιν , ανέφερε ότι το  «F-16» της βασιλικής αεροπορίας της Ιορδανίας δεν  κατερρίφθη από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από το έδαφος, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr