Κοσσυφοπέδιο: Συνελήφθη Σέρβος για τρομοκρατία




Δεκέμβριος 26, 2014.

Ένας Σέρβος πολίτης συνελήφθη στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, Πρίστινα, που έφερε μαζί του 13 κιλά εκρηκτικής ύλης που επρόκειτο να χρησιμοποιήσει για ανατίναξη  του σερβικού καθεδρικού ναού, στην Πρίστινα.


Οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου συνεργάστηκαν με τις αρχές της Σερβίας προκειμένου να συλλάβουν το Σέρβο τρομοκράτη και για να διερευνήσουν από κοινού τυχόν συνενόχους του.

Ο σερβικής καταγωγής Σλόμπονταν Γκάρβιτς, συνελήφθη  εγκαίρως την Πέμπτη τη βράδυ, αφού είχε σχεδιάσει να ανατινάξει την σερβική εκκλησία τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν χάρτες της πρωτεύουσας του Κοσσυφοπεδίου.
 Μετά την αποκάλυψη αυτή η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Ατιφέτε Γιαχάγκα, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Ίσα Μουσταφά και τον αστυνομικό διευθυντή καθώς και με το διευθυντή της υπηρεσίας πληροφοριών.

Συζητήθηκε, η συνεργασία με τις γειτονικές χώρες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της συνωμοσίας με σκοπό τη δημιουργία έντασης στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, έδωσε εντολή να γίνει έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντος  και δήλωσε ότι οι σερβικές αρχές συνεργάζονται με τις EULEX για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr