Σκόπια: Συνάντηση Αλί Αχμέτι με Θεοχάρη Λαλάκο





Φεβρουάριος 13, 2015.

Τέτοβο.
 
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση- BDI [γνωστό ως DUI], συναντήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Τέτοβο, με τον επικεφαλής του ελληνικού διπλωματικού γραφείου στα Σκόπια,  Θεοχάρη Λαλάκο.


Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις και στις δύο χώρες και στην περιοχή καθώς και την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM, καθώς και το ζήτημα της ονομασίας.

Ο πρόεδρος Αχμέτι, επανέλαβε την επιθυμία του να γίνει παρέμβαση των Βρυξελλών για την επίλυση της πρόσφατης υπόθεσης των παρακολουθήσεων των τηλεφώνων στη χώρα, προκειμένου να επιτευχθεί με αξιοπιστία έρευνα στα μέρη που εμπλέκονται στη διαδικασία.

Όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας, ο πρόεδρος Αχμέτι εξέφρασε την προσδοκία ότι η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, θα συμμετάσχει άμεσα στην υπέρβαση της διαφοράς με τα Σκόπια, που κρατά τη χώρα έξω από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το κόμμα μας υποστηρίζει τις απευθείας διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας, προκειμένου να λυθεί αυτό το πρόβλημα, ώστε να μας επιτραπεί η ένταξη στο ΝΑΤΟ και η έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ. Αυτή είναι η μόνη επιλογή για τη χώρα μας, ώστε να διασφαλισθεί η ειρήνη, η ασφάλεια και βιώσιμη σταθερότητα για την οικονομική ανάπτυξη μας με καλές διεθνικές σχέσεις και καλής γειτονίας», δήλωσε ο Αχμέτι.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr