Σκόπια: Νέες απάτες έφερε στο φως η αντιπολίτευση για τον Γκρούεφσκι




Ο Ζόραν Ζάεφ αποκαλύπτει ‘ βιομηχανία’ εκλογικής νοθείας 

Μάρτιος 6, 2015.

Γράφει ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Σκόπια.

Στην έβδομη συνέντευξη Τύπου από τον ηγέτη της μείζονος αντιπολίτευσης στην FYROM, τον σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ, νέα στοιχεία γύρω από την εκλογική διαδικασία στη χώρα, παρουσιάστηκαν στο κοινό.


Δημοσιοποιήθηκαν ηχητικά στιγμιότυπα τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, από τα οποία έγινε προφανές ότι το Υπουργείο Εσωτερικών χρησιμοποίησε πολλούς Σλάβους, (κυρίως ) από την νότια Αλβανία  τους οποίους πρόσθεσε ad hoc ως ψηφοφόρους, ώστε να ενισχύσει στις εκλογές υπέρ του κόμματος VMRO-DPMNE.

Πολλοί από τους ψηφοφόρους της Αλβανίας είχαν σημειωθεί ότι είχαν (ψευδώς) διευθύνσεις κατοικίας στη χώρα στις οποίες έμεναν κατά δεκάδες σε αυτές. (Πολλοί για να λάβουν δικαίωμα ψήφου στα Σκόπια, δήλωναν ως την ...ίδια διεύθυνση κατοικίας με δεκάδες άλλους...)

Οι καταγραφές που παρουσιάστηκαν,  δεικνύουν  τον  Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος  δημιούργησε  μια  ‘βιομηχανία’ παραγωγής άκυρων ψηφοδελτίων.

Επίσης παρουσιάστηκαν καταγραφές   τηλεφώνων από προφανείς εκβιασμούς ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των γεωργικών εργατών, επίσης συνομιλίες που παρουσιάστηκαν έδειξαν ότι  απειλούνταν να σβηστούν μικροί σχηματισμοί από  τα μητρώα νομικών προσώπων, εάν οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοί τους δεν ψηφίσουν το VMRO-DPMNE.

Επίσης, οι συνομιλίες που ακούστηκαν, περιλαμβάνουν αρκετές οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες φιλοκυβερνητικών τηλεοράσεων, για το  πως πρέπει να προφασίζονται τεχνικά προβλήματα ή διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος,  όταν πρόσωπα από την αντιπολίτευση ζητούν, την εγγυημένη νομικά παρουσία τους, στην τηλεόραση.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr