Σκόπια: «Πλαστή η ανάληψη ευθύνης από τον UCK»






Απρίλιος 15, 2015.

Σκόπια.

Η αστυνομία της FYROM δεν έχει ανακοινώσει επίσημα, για το ποιος είναι υπεύθυνος για την επίθεση με χειροβομβίδα σε ένα κυβερνητικό κτήριο και τα μέσα ενημέρωσης ομιλούν ότι η κυβέρνηση πιθανότατα προσπαθεί να προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ των εθνοτήτων προκειμένου να διασώσει το κύρος της από τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης- SDSM,  για τις παράνομες υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.


Η ηλεκτρονική πύλη «Libertas» υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ των εθνοτήτων, προκειμένου να σώσει τη φήμη και να διατηρήσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος υπονομεύεται σοβαρά από την αντιπολίτευση.

Εν τω μεταξύ, η παραστρατιωτική οργάνωση του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού – UCK, έχει με επιστολή που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα  «Koha Ditore» αναλάβει την ευθύνη της δράσης, αλλά τώρα την υπογράφει ένας άγνωστος με ψευδώνυμο.

Είναι η δεύτερη φορά που ο UCK αναλαμβάνει την ευθύνη για βομβαρδισμό κυβερνητικού κτηρίου στα Σκόπια,  αν και δεν είναι γνωστό ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις δηλώσεις.

Εκτός από τις επιθέσεις αυτές, η οργάνωση-φάντασμα, ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση κατά του Βασικού Δικαστηρίου των Σκοπίων.

Υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι  η υπογραφή της δήλωσης που αναλαμβάνει την ευθύνη είναι πλαστή.

Όπως σημειώνεται στόχος είναι η αντιπαράθεση Σλάβων και Αλβανών, προκειμένου να μπουν σε δεύτερο ενδιαφέρον τα σκάνδαλα της κυβέρνησης.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr