Σύλληψη ξένου πράκτορα στο Κουμάνοβο




Μάιος 18, 2015.

Σκόπια.
 
Ένας άνδρας από την Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο) με σερβικό επώνυμο συνελήφθη στο Κουμάνοβο από την αστυνομία των Σκοπίων, κατόπιν υπόδειξης των σερβικών δυνάμεων ασφαλείας.


Το περίεργο είναι ότι μετά τη σύλληψή του, παραδόθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια, όπως σημειώνει δημοσίευμα του σκοπιανού Press24, το οποίο  δημοσιεύτηκε και από τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης της FYROM.

Το περιστατικό, όπως τονίζεται, έγινε πριν από τρεις ημέρες, και ο άνδρας αυτός στο παρελθόν είχε οδηγήσει 80 εθελοντές στην Ουκρανία, για την υπεράσπισή της έναντι της Ρωσίας. Σύμφωνα με τις σερβικές ειδικές δυνάμεις είναι γνωστός ως ‘τυφλοπόντικας’ και  αναφέρεται ως πρώην πράκτορας της Εθνικής Υπηρεσίας του Μαυροβουνίου.

Οι σερβικές δυνάμεις, γράφει για το ίδιο θέμα, η αλβανική Lajmpress ότι είχαν υποψίες για διοργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων με βετεράνους του UCK στην Κοιλάδα του Πρέσεβο (στη νότιο Σερβία).


Τρία σχετικά δημοσιεύματα, όπως τα αναφερόμενα και το πρακτορείο ’Ιλλυρία’ (φωτό) αναφέρουν την παράδοσή του στην αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια, χωρίς να διευκρινίζουν  τους λόγους και αν αυτή η πληροφορία είναι εμπεριστατωμένη.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr