Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου : Ο Γκρούεφσκι πρέπει να παραιτηθεί!





Μάιος 13, 2015.

Ο Αντιπρόεδρος  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αλεξάντερ Γκραφ Λαμσοντόρφ [Alexander Graf Lambsdorff ], με επίσημη δήλωσή του κάλεσε τον Νίκολα Γκρούεφσκι να παραιτηθεί και να συμβάλλει στην επίλυση της κρίσης, όπως σημειώνει το σκοπιανό «plus info» επικαλούμενο τη Νόβα TV.


«Το ξέσπασμα της βίας στην FYROM στέλνει μια βαθιά ανησυχητική εικόνα. Ο πρωθυπουργός Γκρούεφσκι  πρέπει να αποχωρήσει, ώστε να μειωθούν οι εθνοτικές εντάσεις που πάλι φούντωσαν, και για τις νέες εκλογές που θα διεξαχθούν πρέπει να δημιουργηθούν κατάλληλες δημοκρατικές συνθήκες. 

»Αν δεν γίνει κάτι άμεσα, η περιοχή θα πέσει και πάλι στο χείλος του γκρεμού του εμφυλίου πολέμου. Αυτή είναι μια κατάσταση που σύμφωνα με τη Συμφωνία Πλαίσιο της Οχρίδας του 2001, δεν έπρεπε να έρθει. 

»Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, πρέπει να συνηγορήσει επιτέλους σε  μια σαφή θέση, υπέρ μια βιώσιμης λύσης στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία. Ο υπουργός Εξωτερικών  Στάινμάγερ, είχε άλλη προσέγγιση για τα Βαλκάνια, ήδη από πάρα πολύ καιρό», είπε ο Λαμσοντόρφ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr