Φερόμενοι ως ΝΑΖΙ έλαβαν πάνω από 20 εκατ. δολάρια από τις ΗΠΑ




«Χάρη σε ένα παραθυράκι στο νόμο, πρώην συνεργάτες των Ναζί λάμβαναν κοινωνικές παροχές, ακόμη και μετά την έξοδο από τη χώρα», γράφει το δημοσίευμα

Ιούνιος 1, 2015.

Περίπου 130 ύποπτοι ναζί, εγκληματίες πολέμου, λάμβαναν κοινωνική αρωγή  που έφθασε στο ποσό των 20,2 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει δημοσίευμα του Associated Press (AP), επικαλούμενο έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης των ΗΠΑ, όπως γράφει το ρωσικό Ίντερφαξ.


Η έκθεση που θα δημοσιευθεί την Τρίτη αναφέρεται σε ελέγχους που έγιναν μετά από έρευνα του AP, και από την οποία διαπιστώθηκε ότι οι παροχές αυτές καταβάλλονταν σε πρώην ΝΑΖΙ, αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο οργανισμός είχε βρει ένα παραθυράκι στη νομοθεσία, που επέτρεπε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να διασφαλίσει οφέλη στους φερόμενους εγκληματίες πολέμου.

Σύμφωνα με το AP, οι αξιωματούχοι προσπάθησαν να πείσουν τους Ναζί να εγκαταλείψουν τη χώρα και θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να πληρώνονται από το κράτος.  Από τον Οκτώβριο του 2014, όπως καταγράφηκε, ζούνε μόνο τέσσερις τέτοιοι εγκληματίες.

Η έρευνα του AP, έχει προκαλέσει μεγάλη απήχηση στην κοινωνία και τους πολιτικούς. Στο τέλος του περασμένου έτους, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, υπέγραψε έναν νόμο που απαγορεύει τις κοινωνικές παροχές σε πρώην εγκληματίες πολέμου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr