Η Χαμάς διαχωρίζει τη θέση της σε επιθέσεις κατά του Ισραήλ




Ιούνιος 11, 2015.

Ισραηλινό δημοσίευμα αναφέρει ότι «η τρομοκρατική  οργάνωση ‘Χαμάς’ απείλησε να επαναλάβει τις επιθέσεις με πυραύλους κατά του Ισραήλ εάν απειληθεί.


 Έτσι όπως έκανε, για παράδειγμα, κατά την περίοδο του καλοκαιριού του 2014, και ακολούθησε η επιχείρηση ‘Άφθαρτος βράχος’».

Σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε η οργάνωση «Τάγματα Ιζαντίν αλ Κασάμ» (ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς) υποστηρίζει ότι θα ακολουθήσουν καθημερινές επιθέσεις, εάν ο ισραηλινός στρατός προκαλέσει έστω και ένα χτύπημα στη Λωρίδα της Γάζας.

Ταυτόχρονα, όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους των παρατάξεων, δεν θα υπολογίζονται οι ενέργειες των Ισραηλινών σε εκτοξεύσεις πυραύλων από τους Σαλαφιστές, τους οποίους δεν μπορεί να ελέγξει η Χαμάς.

Η Χαμάς πιστεύει ότι δεν μπορεί να φέρει την ευθύνη για αυτές τις εκτοξεύσεις των ανταρτών που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας και είναι προσκείμενοι στο «Ισλαμικό κράτος».

Η απάντηση του ισραηλινού στρατού  κατά της Χαμάς, θα θεωρηθεί ως μια «επιθετική ενέργεια» και παραβίαση της κατάπαυσης της πυρός.

«Κάθε επιθετικότητα του Ισραήλ θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ισχυρό βομβαρδισμό», αναφέρει η ομάδα στην ανακοίνωσή της.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ