«Η υποστήριξη των ΗΠΑ για την Αλβανία, αντιμετωπίζεται με μίσος και φόβο από τους γείτονές μας»




Ιούνιος 14, 2015.

«Το ότι δεν δημιουργήθηκε μια Αλβανία ισχυρή και ενωμένη πολιτικά, είναι διότι υπήρχαν πολιτικοί λόγοι, και αυτοί εκπήγαζαν από την  Αυστρο-ουγγρική πολιτική.


»Μια Αλβανία ισχυρή και ενωμένη με όλες τα εδάφη που ζουν Αλβανοί, δεν έγινε τότε, επί ηγεμονίας της Αυστρίας, γιατί θα ήταν σε βάρος της Ελλάδας και της Σερβίας, που μετά έγινε Γιουγκοσλαβία.

»Αυτό το σημείο της ιστορίας δεν αναλύθηκε ποτέ και κανείς δεν αναρωτήθηκε ποια είναι η αλήθεια για τη μεσολάβηση των διεθνών δυνάμεων,  για τα 28 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα που μας παραχώρησε η Αυστροουγγρική πολιτική, στις αρχές του περασμένου αιώνα.

»Η πολιτική των ΗΠΑ, αντίθετα, δεν έχει κανένα λόγο να μην υποστηρίξει ένα ενιαίο αλβανικό κράτος, όταν είναι κατανοητό, ότι μια Αλβανία των 10 εκατομμυρίων κατοίκων θα φέρει μια νέα ισορροπία στα Βαλκάνια, η οποία είναι προτιμητέα για το εγγύς μέλλος στο βαλκανικό χώρο  από την Αμερική ή τη Ρωσία.

»Τότε, το 1911 ήταν Η Αυστροουγγαρία και η Ρωσία.

»Αλλά, οι πολιτικοί μας δεν έχουν καταλάβει  την πολιτική που ακολουθήθηκε για την Αλβανία, από την διακυβέρνησή της από τον Αχμέτ Ζογκ ως τον Σαλί Μπερίσα.
Ποια είναι η πολιτική μας σήμερα;

»Πρέπει ακόμη να περιμένουμε; Θα αποτύχει η σημερινή πολιτική όπως και οι άλλες; Μήπως πρέπει να επισπεύσουμε τα γεγονότα;

-
[ Προδημοσίευση από τον IV τόμο του βιβλίου «Η πτώση και η κατάρρευση της αλβανικής τυραννίας»-«Përkulja dhe rënia e tiranisë shqiptare» του συγγραφέα Spartak Ngjela].
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ