Τουρκική επίθεση: Βομβαρδίστηκαν πέντε περιοχές στο βόρειο Ιράκ



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 25, 2015.

Τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα F-16,  που απογειώθηκαν από 8η Κύρια Αεροπορική Βάση στο Ντιγιαρμπακίρ, σφυροκόπησαν  πέντε περιοχές στο βόρειο Ιράκ, όπου βρίσκονται βάσεις των Κούρδων ανταρτών του  Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK.


Η επίθεση άρχισε στις 22:50 χθες το βράδυ στις περιοχές Ράτ, Μετίνα, Γκάρε, Χαφτανίν και Χαβασίν, του βόρειου Ιράκ, όπου υπάρχουν στρατόπεδα Κούρδων ανταρτών, σηματοδοτώντας το τέλος του παραπλανητικού σχεδίου των Τούρκων για ειρηνευτική διευθέτηση του κουρδικού προβλήματος.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, ερχόμενος την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε  ότι η Τουρκία θα αναπτύξει αποφασιστική δράση κατά των τζιχαντιστών και των Κούρδων ανταρτών.

Νέο δημοσίευμα, επίσης, υποστηρίζει ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μετά από την επίθεση στο βόρειο Ιράκ, αργά την Παρασκευή,  εισήλθαν στη βόρειο Συρία και βομβάρδισαν στόχους τρομοκρατών, χωρίς να διευκρινίζεται εάν πρόκειται για κουρδικούς ή των τζιχαντιστών, με το δεδομένο ότι η Τουρκία θεωρεί απειλή τους Κούρδους παρά τους τζιχαντιστές.

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία πλήττει τους Κούρδους στο βόρειο Ιράκ, μετά από την παύση των εχθροπραξιών το 2013.

Οι εντάσεις με τους Κούρδους φούντωσαν τις τελευταίες ημέρες μετά από την επίθεση τζιχαντιστή στην πόλη Σουρούτς, τη Δευτέρα. Οι Κούρδοι σε πολλές πόλεις της Τουρκίας διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι κατά της τουρκικής κυβέρνησης  κατηγορώντας την ότι δεν καταπολεμά τους Τζιχαντιστές.

Επίσης, την Τετάρτη το PKK, ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία δύο Τούρκων αξιωματικών κοντά στα συριακά σύνορα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ