Η Τουρκία συγκεντρώνει στα σύνορα Συρίας βαρύ οπλισμό, μη επανδρωμένα και φτιάχνει τάφρους




Ιούλιος 23, 2015.

Η Τουρκία προβαίνει σε ενίσχυση του τείχους που υπάρχει κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, σκάβει τάφρους και θέτει συνεχή φύλαξη, μετά  την έκρηξη στην επίθεση αυτοκτονίας στην πόλης Σουρούτς.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αργά την Τετάρτη, συμφώνησαν «να συνεργασθούν για να σταματήσει η ροή των ξένων ανταρτών», ώστε να εξασφαλισθούν τα σύνορα των 900 χιλιομέτρων της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι ο 20χρονος βομβιστής της επίθεσης στην πόλη Σουρούτς (Suruç) είχε ταξιδεύσει στη Συρία πέρυσι με τη βοήθεια μιας ομάδας που συνδέεται με το ‘ισλαμικό κράτος’.

«Τα επικίνδυνα τμήματα των συνόρων έχουν επιδιορθωθεί, τώρα αυτό που απομένει είναι να εγκατασταθούν σε αυτά τεχνολογικές δυνατότητες», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και κυβερνητικό εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος σε μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αργά την Τετάρτη.

Χιλιάδες  ξένοι τζιχαντιστές ταξιδεύουν μέσω της Τουρκίας για να ενταχθούν στο ‘ισλαμικό κράτος’ στη Συρία και το Ιράκ τα τελευταία χρόνια, ορισμένοι από αυτούς με τη βοήθεια τουρκικών δικτύων λαθρεμπόρων που συμπαθούν την ιδεολογία των τζιχαντιστών.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ