Αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο




Ιούλιος 16, 2015.
Το γενικό επιτελείο της Τουρκίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι πολλά ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν για να εκδιώξουν ομάδα τούρκικων αεροπλάνων πάνω από τα νησιά του Αιγαίου, όπως αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.


Έξι τουρκικά μαχητικά F-16 έκαναν εκπαιδευτική πτήση πάνω από τα διεθνή ύδατα του Αιγαίου την Τρίτη, αμέσως δύο ελληνικά μαχητικά F-16 αναχαίτισαν ένα από αυτά και δύο ελληνικά μαχητικά «Mirage 2000» παρεμπόδιζαν δύο άλλα για ένα περίπου λεπτό.

Η Τουρκία- συνεχίζει το δημοσίευμα- δεν αναγνωρίζει τη ζώνη των 10 μιλίων του ελληνικού εναέριου χώρου, γύρω από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, και αυτή είναι η αιτία να καταγράφονται πολλά παρόμοια περιστατικά μεταξύ  των τούρκικων και των ελληνικών στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από τη θάλασσα.

Διαφορές, επίσης, που αφορούν το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου, έκαναν τις δύο χώρες να φθάσουν στα πρόθυμα πολέμου δύο φορές, το 1987 και το 1996. Οι συγκρούσεις είχαν αποτραπεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, καθώς οι δύο χώρες είναι μακροχρόνια μέλη της Συμμαχίας.



--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ