Η Ουγγαρία ξεκίνησε τον ‘αντι-μεταναστευτικό’ φράχτη




http://www.echedoros-a.gr


Ιούλιος 13, 2015.

Η Ουγγαρία ξεκίνησε την οικοδόμηση ενός φράχτη κατά μήκος των νότιων συνόρων με τη Σερβία,  καθώς επιδιώκεται να αποτελέσει εμπόδιο στη ροή των μεταναστών,  όπως  ανακοίνωσε στη Βουδαπέστη η ουγγρική κυβέρνηση.


Σήμερα το πρωί, το στρατιωτικό προσωπικό άρχισε να εργάζεται για την κατασκευή ενός τμήματος 150 μέτρων κατά μήκος των συνόρων, κοντά στην πόλη Mórahalom, όπου μπουλντόζες και άλλα μηχανήματα προετοιμάζουν το έδαφος για την κατασκευή του.

Κατά μέσο όρο, κάθε μέρα 1.000 άνθρωποι διασχίζουν παράνομα τα σύνορα για να εισέλθουν στην Ουγγαρία, έτσι που,  η παράνομη μετανάστευση έχει γίνει ένα σοβαρό πρόβλημα και ο έλεγχος των συνόρων αποτελεί σημαντικό καθήκον των αρμόδιων υπουργών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Πίτερ Σιγιάρτο, είπε ο φράχτης θα έχει ύψος 4 μέτρα με ισχυρά στηρίγματα που να αντέχει στην πίεση  των μεταναστών, επί 175 χιλιομέτρων μεταξύ της Ουγγαρίας και της Σερβίας.
Μόνο φέτος στην Ουγγαρία δέχθηκε περίπου 80 χιλιάδες μετανάστες. Περίπου το 80% από αυτούς ήταν από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ