Ρώσοι στρατιώτες φεύγουν από το Στρατό για να μην πολεμήσουν στην Ουκρανία




http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 11, 2015.

Δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις για φυγή από το στρατό με το φόβο μήπως σταλούν  να πολεμήσουν στην αποσχισθείσα ανατολική Ουκρανία, γράφει η αραβική ‘Σκάι Νιουζ’ επικαλούμενη δημοσίευμα της ρωσικής ‘Gazeta’.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι στρατιώτες και οι οικογένειές τους προσκομίζουν δικαιολογητικά στους δικηγόρους,  προκειμένου να εγκαταλείψουν  τα στρατόπεδο κατάταξης στη νότιο Ρωσία,  που οι εκπαιδευμένοι παίρνουν τον τίτλο του ‘εθελοντή’ για τις μάχες με τους  ρωσόφιλους αντάρτες  στην ανατολική περιοχή της Ουκρανίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επιβεβαίωσε την έρευνα της εφημερίδας και  χαρακτήρισε ως «υπερβολική συμπεριφορά» αυτήν των στρατιωτών και καυτηρίασε το γεγονός ότι έχουν αναφερθεί τα ονόματά τους και οι τοποθεσίες που υπηρετούν.

Οι ουκρανικές αρχές- συνεχίζει το δημοσίευμα- μαζί με τις δυτικές χώρες κατηγορούν τη Ρωσία ότι χρηματοδοτεί  και εξοπλίζει τους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας και ότι στέλνει στρατιώτες για να τους βοηθήσουν, κατηγορίες τις οποίες η Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά.

Ωστόσο, έχει παραδεχθεί την ύπαρξη ‘εθελοντών’ βετεράνων Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στο πλευρό των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ