Κοίτασμα 46 χιλιάδων τόνων χρυσού στο Σουδάν




Αύγουστος 2, 2015.

Το υπουργείο Ορυχείων του Σουδάν, υπέγραψε με τη ρωσική εταιρεία «Εξορύξεις Σιβηρίας», παρουσία του προέδρου του Σουδάν Ομάρ αλ Μπασίρ, τη μεγαλύτερη συμφωνία επενδύσεων σε μετάλλευμα στην ιστορία της χώρας, όπως σημειώνει αραβικό ειδησεογραφικό πόρταλ επικαλούμενο το Κανάλι 1, της Ρωσίας.


Σύμφωνα με τον υπουργό Ορυκτών,  Αχμέντ Μουχάμεντ αλ Καρόρι, το απόθεμα του πολύτιμου μετάλλου βρίσκεται στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και κοντά στις όχθες του Νείλου.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, δήλωσε ότι ο χρυσός υπάρχει σε δύο κοιτάσματα, στην Ερυθρά και στο Νείλο και ότι η συνολική ποσότητα ανέρχεται  σε 46.000 τόνους χρυσού.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η αγοραία αξία του μεταλλεύματος ανέρχεται στα 296 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η παραγωγή  του μεταλλεύματος θα αρχίσει εντός των έξι προσεχών μηνών, βάσει της συμφωνίας, και κατά το πρώτο έτος προβλέπεται  να παραχθούν 33 τόνοι χρυσού, ενώ σταδιακά θα γίνει αύξηση της παραγωγής σε 35 τόνους ανά έτος.

Η συμφωνία είναι της τάξης του 75% για το Σουδάν και 25% για τη ρωσική εταιρεία,  της εξόρυξης του πολύτιμου μεταλλεύματος.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ