Σκόπια: Ο Μιλοσόσκι διαταράσσει πάλι τις σχέσεις με την Αθήνα




Αύγουστος 7, 2015.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας αξιολογεί ως πρόκληση την εμφάνιση του πρώην υπουργού Εξωτερικών και σημερινού αντιπροέδρου της Βουλής, Αντόνιο Μιλοσόσκι, μπροστά από ένα χάρτη της λεγόμενης σλαβικής ‘ενωμένης Μακεδονίας’ στον Καναδά, που επεκτείνεται στην ελληνική επικράτεια.


Ο Μιλοσόσκκι παραβρέθηκε στο Οντάριο του Καναδά στις 2 Αυγούστου και μίλησε σε εκδήλωση που οργάνωσε η σλαβική διασπορά, όπου αναρτήθηκε ένας χάρτης που έδειχνε τα όρια του νοτιο - σλαβικού κράτους να φθάνουν στον Όλυμπο και στην κεντρική Ελλάδα, προκαλώντας την καταδίκη από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του πρώην υπουργού ως ‘απαρχαιωμένη’.



«Η ημερομηνία λήξης υποπροϊόντων του σκοπιανού αλυτρωτισμού έχει παρέλθει. Η χρήση και η άκριτη κατανάλωσή τους έχει επικίνδυνες παρενέργειες» έγραψε στο twitter ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στις 5 Αυγούστου.

Αυτή είναι η πρώτη αρνητική αντίδραση του Κοτζιά μετά την επίσκεψή του στα Σκόπια, όπου ανακοίνωσε τη θέσπιση μέτρων για την ανοικοδόμηση εμπιστοσύνης, ώστε να οδηγήσουν στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων.

Στη συνέχεια ο Κοτζιάς ανακοίνωσε πρόσκληση προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ποπόσκι να μεταβεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, που ενδεχομένως να γίνει τον Οκτώβριο, αλλά δεν υπάρχει επίσημη διαβεβαίωση από την πλευρά των Σκοπίων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κοτζιάς αντιδρά στις κινήσεις Μιλοσόσκι. Eρχόμενος στα Σκόπια αναφέρθηκε σε αρνητική περσινή ανάρτηση του Μιλοσόσκι στο Facebook με τη σημαία της Βεργίνας στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ