Σκόπια: Η αμερικανική πρεσβεία ζητά να ερευνηθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών













Σεπτέμβριος 2, 2015.



Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια,  σε ανακοίνωσή της, υποδεικνύει στα Δικαστήρια της χώρας να λαμβάνουν υπόψη τους την πρακτική του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.


Στην ανακοίνωσή της,  επισημαίνει και παροτρύνει συγχρόνως όλες οι συμφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. που έγιναν από τις 2 Ιουνίου ως τις 15 Ιουλίου. να εφαρμοσθούν ώστε να ξεπερασθεί η πολιτική κρίση στην πΓΔΜ.

«Καλούμε την κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα να αποφεύγουν κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα της Εισαγγελίας να ενεργεί με πλήρη αυτονομία, όπως συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές.

»Πιστεύουμε ότι η επανεξέταση που σχετίζεται ή προκύπτει από την παρακολούθηση των επικοινωνιών, είναι προς το συμφέρον των κομμάτων και των πολιτών της χώρας.

»Περιμένουμε από όλους να συνεισφέρουν με πλήρη σεβασμό στις αρχές του εθνικού και του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών νομολογιών, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι στη συμφωνία που επετεύχθη για την εξομάλυνση της πολιτικής κατάστασης στα Σκόπια, έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο ο αμερικανικός παράγοντας.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ