Σκόπια: Το Δικαστήριο απέρριψε τα στοιχεία των τηλεφωνικών υποκλοπών








Ο Ζόραν Ζάεφ ζήτησε εκ νέου το διορισμό ενός Ειδικού Εισαγγελέα από διακομματική επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών





Σεπτέμβριος 4, 2015.



Το Βασικό Δικαστήριο 1, των Σκοπίων, απέρριψε ως αβάσιμα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισε  η αξιωματική αντιπολίτευση του SDSM,  κατά του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, της πρώην υπουργού Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα και του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Σάσο Μιγιάλκοφ καθώς και άλλων  που αναφέρονται στο σκάνδαλο των υποκλοπών.


Σύμφωνα με το δικαστήριο τα αποδεικτικά στοιχεία συγκεντρώθηκαν παράνομα και δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας, όπως σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.

Η  ίδια πηγή σημειώνει ότι,  η απόφαση του Δικαστηρίου έγινε κατόπιν αίτησης  νομικού αιτήματος, εάν συντρέχουν, δηλαδή,  λόγοι της κείμενης νομοθεσίας που προβλέπουν εάν τα  στοιχεία ελήφθησαν με νόμιμο τρόπο (και όχι προϊόντα υποκλοπής).

Προθεσμία προσφυγής έφεσης κατά της απόφασης,  λήγει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, για προώθηση της υπόθεσης στο ανώτερο δικαστήριο.


Ο επικεφαλής της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM),  Ζόραν Ζάεφ,  θεωρεί ότι είναι απαράδεκτη η απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει τα κατατεθέντα στοιχεία ως απαράδεκτα.
Επανέλαβε, εκ νέου, ότι υπάρχουν πολιτικές διαφορές  με το κυβερνών VMRO-DPMNE, του Νίκολα Γκρούεφσκι, έθεσε σαφείς βολές κατά της  ελεγχόμενης δικαιοσύνης και απαίτησε  την τοποθέτηση ενός ειδικού Εισαγγελέα από διακομματική επιτροπή για τη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ