Πάνω από δύο χιλιάδες όμηροι στη Συρία απελευθερώθηκαν από το ISIS




Αύγουστος 13, 2016.

Περισσότεροι από δύο χιλιάδες άμαχοι, τους οποίους οι τζιχαντιστές  της τρομοκρατικής οργάνωσης του ‘ισλαμικού κράτους’ χρησιμοποίησε ως ανθρώπινη ασπίδα κατά τη διάρκεια της υποχώρησής τους από την συριακή πόλη Ιεράπολη (Μανμπίτς), αφέθηκαν ελεύθεροι.




 Αυτό σημειώνεται από την εφημερίδα «The Guardian» επικαλούμενη εκπροσώπους των Κούρδων και των Αράβων των «Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας», οι οποίοι συμμετείχαν στην επίθεση.



«Η πόλη τώρα βρίσκεται εντελώς υπό τον έλεγχό μας, παρά του ότι σε ορισμένα σημεία υπάρχουν συγκρούσεις  με τους εξτρεμιστές», αναφέρει  το δημοσίευμα.



Σύμφωνα εξάλλου, με το BBC News, οι κάτοικοι της Ιεράπολης βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την απελευθέρωση της πόλης από τους τρομοκράτες του Daesh. Οι άνδρες ξύρισαν τις γενειάδες τους και ξεφορτώθηκαν  τα ρούχα των ριζοσπαστών ισλαμιστών και οι γυναίκες έκαψαν  τα μουσουλμανικά φορέματα και άρχισαν να καπνίζουν προκλητικά στους δρόμους.



Στις 12 Αυγούστου όπως έγινε γνωστό, οι μαχητές των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, που υποστηρίζονται από τον συνασπισμό που βρίσκεται υπό την αμερικανική ηγεσία, κατέλαβαν την πόλη αυτή της Συρίας. Κατά τη διάρκεια της υποχώρησης των εξτρεμιστών από την περιοχή συνέλαβαν πάνω από δύο χιλιάδες ομήρους που τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες.



Σχετικές πηγές: 








--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr