Ο ισραηλινός στρατός σε ετοιμότητα -στην κατασκευή του φράχτη κατά της Χεζμπόλα




Ιούνιος 28, 2017. 08:29

«Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις προετοιμάζονται για την πιθανότητα επίθεσης από τη λιβανική σιιτική τρομοκρατική οργάνωση ‘Χεζμπόλα’ κατά ισραηλινών δυνάμεων, στη διάρκεια της κατασκευής τείχους κατά μήκος των βορείων συνόρων, που οι εργασίες θα αρχίσουν τον Ιούλιο», σημειώνει ισραηλινό δημοσίευμα.




Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ισραηλινός στρατός εξετάζει το ενδεχόμενο η σιιτική τρομοκρατική ομάδα να προσπαθήσει να επωφεληθεί από τη συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα για να διαπράξει επίθεση ή πυρά ελεύθερων σκοπευτών.


Η Διοίκηση των βόρειων ισραηλινών δυνάμεων εκτιμά ότι η Χεζμπόλα θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι το Ισραήλ έχει παραβιάσει τα σύνορα που εγκρίθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη το 2000, ως πρόσχημα για να επιτεθεί.



Το νέο τείχος ασφαλείας θα εκτείνεται από την Μετούλα μέχρι το Μισγκάβ  στα ανατολικά και από την Χανίτα ως τη Ρος Χανίκρα στα δυτικά. Σκοπός του είναι η εμπόδιση της διείσδυσης των μαχητών της Χεμπόλα με την πρόθεση να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ.



Τα τελευταία χρόνια, το Ισραήλ έχει κάνει μια σειρά από τεχνικά έργα κατά μήκος των συνόρων, όπως περιφράξεις και τεχνητά βράχια, για να ενισχύσει την άμυνά του από την Χεζμπόλα.
 Τα έργα είχαν προγραμματισθεί  να γίνουν νωρίτερα, αλλά λόγω της κλιμακούμενης έντασης στο βορρά  έχουν καθυστερήσει.
(aurora-israel.co.il)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr