Washington Post: Η Βουλγαρία εντάσσεται στη διαφωνία του ονόματος Σκοπίων – Ελλάδας




Φεβρουάριος18, 2018, 10:34

Η Βουλγαρία έχει ενταχθεί  στην 25χρονη διαφορά για το όνομα μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας , γιατί το θέμα αυτό αφορά  τη Βουλγαρία, γράφει η αμερικανική έκδοση «The Washington Post».



Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι τα  Σκόπια και η Ελλάδα συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος, καθώς και τις λεπτομέρειες σε αυτό.


Η «Washington Post» αναφέρει ότι ο Βούλγαρος πρόεδρος, Ρούμεν Ράντεφ, μετά τη συνάντηση του την Παρασκευή,  με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, δήλωσε  ότι οποιοδήποτε όνομα συμφωνηθεί με την Αθήνα δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει «έναν γεωγραφικό προσδιοριστή που σχετίζεται με την περιοχή της Βουλγαρίας». Δεν έδωσε περισσότερες εξηγήσεις.


 Η έγκριτη εφημερίδα- γράφει το σλαβικό δημοσίευμα- προσθέτει ότι η ιστορική περιοχή της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ [στο κείμενο:  на Република Македонија) περιλαμβάνει τμήματα που σήμερα ανήκουν στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, σύμφωνα με το πρακτορείο MakFax.

--

 Σημείωση Βαλκανικού Περισκόπιου: Το δημοσίευμα όμως της «Washington Post» δεν αναφέρεται σε τμήματα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» [Република Македонија], δηλαδή τα Σκόπια,  όπως σημειώνεται στο σλαβικό κείμενο, αλλά στην ιστορική περιοχή της Μακεδονίας που βρίσκεται σήμερα στην Ελλάδα, Βουλγαρία και στη χώρα που αποκαλεί τον εαυτό της ‘Μακεδονία’.
 Γράφει συγκεκριμένα το αμερικανικό δημοσίευμα: 

The historical territory of Macedonia included lands that are now in Greece, Bulgaria and the country that calls itself Macedonia.
 Το δημοσίευμα της «Washington Post» είναι εδώ

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr