Οι Αμερικανοί έκοψαν τη χρηματοδότηση στα Λευκά Κράνη της Συρίας





Μάιος 5, 2018. 19:04


Πακέτο βοήθειας ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων  στη Συρία, το οποίο πάγωσαν οι Αμερικανοί το Μάρτιο, περιλάμβανε  και χρηματοδότηση  στα Λευκά Κράνη, σύμφωνα με δημοσίευμα του ABC, την Παρασκευή.


Τα Λευκά Κράνη είναι μια ομάδα εθελοντών που ανταποκρίνονται στις πρώτες ανάγκες της Συρίας, ενεργώντας ως  πάροχοι έκτακτης ιατρικής περίθαλψης σε άτομα που τραυματίζονται κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιθέσεων. Είχαν, μάλιστα, προταθεί και για βραβείο Νομπέλ το 2016.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες  υπογράμμισαν ότι το πακέτο βοήθειας δεν ακυρώθηκε εντελώς, αλλά βρίσκεται «υπό εξέταση», αν και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει προτείνει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη συνέχιση της βοήθειας.


Η εκπρόσωπος Χίθερ Νάουερτ δήλωσε: «αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε και είμαστε πολύ ευγνώμονες για το όλο έργο που συνεχίζουν να κάνουν τα Λευκά Κράνη για λογαριασμό του λαού της χώρας τους και για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης και όλων των δυνάμεων του Συνασπισμού».


Πρόσθεσε: «Κάνουν απίστευτη δουλειά για τη διάσωση σε μερικές περιπτώσεις και σε άλλες προσπαθούν. Είναι μια απίστευτη ομάδα ατόμων».


Σύμφωνα με το ABCNews, οι ΗΠΑ έχουν δώσει στα Λευκά Κράνη συνολικά 33 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr