Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αγνοήσει τις πρόωρες τουρκικές εκλογέςΜάιος 24, 2018. 22:01


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να στείλει αντιπροσωπεία για να παρακολουθήσει τις εκλογές στην Τουρκία που έχουν προγραμματισθεί για τις 24 Ιουνίου.«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν προτίθεται να παρακολουθήσει την εκλογική διαδικασία και κατά συνέπεια, δεν θα σχολιάσει τα αποτελέσματα της που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.


»Ως εκ τούτου, εάν υπάρξει ευρωβουλευτής που αποφασίσει να παρακολουθήσει αυτές τις εκλογές, αυτός ή αυτή,  θα το κάνουν με δική τους πρωτοβουλία και κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, τυχόν δημόσιες δηλώσεις ή ενέργειες δεν θα πρέπει να συνδέονται με τη συμμετοχή τους με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», σημειώνουν οι συμπρόεδροι της Ευρωπαϊκής Ομάδας για τη Στήριξη της Δημοκρατίας και τον συντονισμό των εκλογών, βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  Ντέιβιντ Μακάλιστερ και Λίντα Μακαβάν.


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν παρακολούθησε ποτέ τις εκλογές στην Τουρκία, λόγω του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος τους και αποφάσισε να συνεχίσει αυτήν την πρακτική.


(Στοιχεία από turkishminute.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr